dimarts, de juny 29, 2010
La situació de les clàssiques a Catalunya a Chiron
Chiron dedica la portada a la situació de les clàssiques a Catalunya. Podeu fer els vostres comentaris al fòrum de Chiron.
"Sota terra" (TV3): Cabrera de Mar, Ilturo: ciutat o vila romana?
A Cabrera de Mar estan apareixent gran quantitat de restes romanes. Pertanyen a una gran vil·la agrícola? O es tracta d'una gran ciutat? I si és una ciutat, com és que no n'ha arribat notícia fins als nostres dies?
dilluns, de juny 28, 2010
Avui a TV3 "Sota terra" va dedicat a l'arqueologia romana de Cabrera de Mar
Avui dilluns, a les 22.25, a TV3 "Sota terra" dedica un dels seus pocs espais sobre l'arqueologia clàssica a Cabrera de Mar. El que es planteja és si Cabrera de Mar va ser una gran ciutat romana durant el segle II aC. La descoberta fa uns quants anys d'unes termes romanes a Cabrera (les més antigues de la península Ibèrica) n'era un clar indici, però cal demostrar-ho.
Més informació.
I per anar fent boca unes receptes romanes, inclòs l'Epityrum (segons Cató):
Més informació.
I per anar fent boca unes receptes romanes, inclòs l'Epityrum (segons Cató):
divendres, de juny 25, 2010
Prorrogada la inscripció a la Jornada de tallers de cultura clàssica a Sagunt
El termini d'inscripció per a la Jornada de Tallers de Cultura Clàssica del proper 9 de juliol a Sagunt s'ha ampliat fins al 29 de juny. No us perdeu aquesta oportunitat!
dimarts, de juny 15, 2010
Grup de discussió del professorat de clàssiques de Catalunya
Durant uns quants dies ha arribat al correu de l'Equip de Clàssiques de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona un enorme flux de missatges -que podeu consultar reunits en un sol document- sobre alguns esdeveniments concrets que afecten i fins i tot posen en risc les matèries de clàssiques al batxillerat. Sembla clar que això és indici d'una profunda i creixent preocupació que, de manera general, el professorat de grec i llatí sent cada vegada més de cara al futur. L'Equip de Clàssiques, que vam donar ja ocasió per a un debat sobre aquestes qüestions amb l'enquesta elaborada el curs passat, creiem que aquesta rica i viva discussió no ha de quedar estroncada sinó que la inquietud que ha fet sortir a la llum s'ha de vehicular per unes vies més adequades que no pas l'efímer correu electrònic. Així és que hem obert un espai de debat en un grup de discussió que resta públic i obert a tothom -i on es pot participar des del mateix correu electrònic- perquè el professorat de clàssiques pugui exposar-hi lliurement els problemes del seu dia a dia i potser trobar-hi estratègies per fer-hi front, aportar-hi suggeriments, opinions, inciatives, experiències, etc. L'important és, a parer nostre, trencar l'aïllament dels professors i poder disposar d'un espai on ens podrem donar suport els uns als altres i potser organitzar-nos i trobar algunes solucions. De moment i en uns pocs dies ja s'han superat 100 membres inscrits, tot i que encara estem pendents que s'obri el foc. Esperem que les ganes de participació que han evidenciat els missatges anteriors i aquest esperançador nombre d'inscripcions no decaiguin pel canvi de format o perquè es tracti d'una simple fogonada. No tingueu vergonya i animeu-vos a participar-hi. Registreu-vos i uniu-vos al grup si encara no hi sou! I, un cop registrats, per enviar-hi un missatges només cal enviar un missatge electrònic a l'adreça professorat-de-classiques-de-catalunya@googlegroups.com.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)