dilluns, de juny 12, 2006

Roses condicionarà la Ciutadella per rebre visites


Gràfic del projecte (El Periódico). Per ampliar-lo fes-hi un clic. El "Detall de les restes gregues" reprodueix en realitat les restes romanes.

L'ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha adjudicat la primera fase del projecte d'ordenació de la Ciutadella, que s'iniciarà després de l'estiu. L'objectiu de la remodelació serà fer comprendre al visitant la complexitat històrica de l'àrea, que comprèn des de les estructures més antigues fins ara excavades de la colònia grega de Roda (Rhode), del segle IV a.C., fins a la fortalesa militar del 1543 que delimita el recinte. Una passarel·la de pas elevat entre el nucli hel·lenístic i el nucli romà permetrà al visitant veure les dues zones de manera diferenciada. Des de la muralla també es podrà tenir una bona perspectiva del conjunt. Oliveres i xiprers donaran ombra als visitants i un nou sistema d'il·luminació farà possible les visites nocturnes.

Esperem que, a banda de preparar el recinte per a les visites, continuïn les recerques arqueològiques d'aquest encara enigmàtic jaciment, una germana petita d'Empúries fins ara poc estudiada.

Notícia: ajuntament de Roses, Diari de Girona, El Periódico
Resum del projecte (PDF)
Panoràmica virtual de la Ciutadella de Roses (Roses digital)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una noticia muy interesante, habrá que seguir la evolución del proyecto.
Qué buena la visita panorámica, me ha encantado.

sgiralt ha dit...

La veritat és que les restes gregues i romanes no són gran cosa, almenys de moment. Ara, el conjunt sí que val la pena visitar-lo.