dijous, de juny 15, 2006

Antínous o la història circular al MAC

La seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya acull des d'ahir fins al 25 de setembre l'exposició Antínous o la història circular de l'artista Jesús Galdón (Barcelona, 1967), que reflexiona sobre la imatge anònima del passat. Galdón proposa a la mostra un joc visual a partir de dos miralls i de diferents composicions fotogràfiques creades a partir de fragments de retrats en marbre d'època romana.

No és la primera exposició de Galdón en un museu arqueològic, atès que el 2000 va presentar La memòria dels déus al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

El títol de la mostra actual al·ludeix a
Antínous, un noi bellíssim de qui l'emperador Hadrià es va enamorar perdudament. Després de la seva tràgica mort en el Nil, Hadrià va inundar tot l'Imperi d'estàtues del jove. Curiosament en l'actualitat el seu culte ha estat reprès com a déu de l'homosexualitat.

Antínous, Musée du Louvre.

Antínous o la història circular de Jesús Galdón,
Museu d'Arqueologia de Catalunya, del 14 de juny al 25 de setembre.

Notícia: Europa Press

2 comentaris:

Isabel Romana ha dit...

Ha sido para mí una gratísima sorpresa tu blog: llevo tan poco tiempo en esto que todavía ando algo perdida. Te agradezco el enlace, te enlazo yo también. Volveré muchas veces, tanto por el interés de tus noticias como por tu fantástico listado de enlaces de todo lo cual estoy segura que voy a sacar mucho provecho. Saludos, sebastià y hasta pronto.

Sebastià Giralt ha dit...

Gràcies pel comentari i per la/es visita/es. El teu blog, tan ben escrit, té la virtut de transportar-nos a la vida de la Roma antiga.