El Bacus de Granollers
Segons Europa Press un primer estudi de la catedràtica d'arqueologia de la UAB, Isabel Rodà, indica que el cap de Bacus està fet amb pedra calcària de molt bona qualitat procedent d'una de les pedreres més apreciades de l'antiguitat, a l'actual Tunísia. La testa de Bacus jove, amb corona, havia de formar part d'un element escultòric decoratiu. La peça es manté en molt bon estat i conserva fins i tot les restes de coloració vermella en els llavis i la punta del nas, que seran analitzades per veure de quin tipus de colorant es tracta.
L'Èlsinor ens ha trobat més informació, amb foto inclosa, al web de l'ajuntament de Granollers. Gratias tibi ago!
La Societat Arqueològica de Tarragona denuncia el mal estat de la muralla romana
També segons Europa Press el president de la Societat Arqueològica de Tarragona, Rafael Gabriel, ha criticat avui "l'estat d'abandonament" en què es troben alguns monuments històrics i ha reclamat que la muralla s'impermeabilitzi per evitar que l'aigua de les pluges la pugui danyar en el futur. L'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat i el Museu Arqueològic estan elaborant un informe de valoració dels danys i les accions immediates per recuperar els 20 metres de muralla que es van desplomar ahir. Totes les parts implicades volen actuar amb rapidesa "però sense urgències" per garantir la qualitat de la reconstrucció del tram. Cal recordar que la muralla de Tarragona és l'element romà més antic de tota la Península.
Entrevista a Francesc Tarrats a TV3
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
No sé si aquestes noves tranquil·litzaran o preocuparan l'Èlsinor, que ahir expressava els millors desitjos per a les muralles.
Veges aquest enllaç sobre el Bacus: és de l'Ajuntament de Granollers, i n'hi ha una foto.
Un cap del déu Bacus, valuosa troballa romana a les excavacions de l'entorn de la Plaça de l'Església
Publica un comentari a l'entrada