dimecres, de març 14, 2007

Èxit de taquilla de 300 enfront de les males crítiques i el rebuig a Iran

300 ha recaptat el seu primer cap de setmana 70 milions de dòlars, la tercera xifra més alta d'una pel.lícula per a adults. Tot i així no ha tingut una bona acollida per la crítica nord-americana, fins al punt que el The New York Times va dir que era "quasi tan violenta com Apocalypto i el doble d'estúpida". L'èxit es deu en gran part a la promoció feta a Internet, sobretot gràcies al tràiler i a MySpace, on va permetre la descàrrega de 300 fotos.

D'altra banda a Iran, país que es veu a si mateix com a continuador de l'Imperi persa, hi hagut moltes protestes, tant des del règim com de l'oposició. Internautes iranians també han llançat una campanya contra 300 per la visió del rei persa Xerxes com a "homosexual" i l'exèrcit persa com una banda de "monstres deshumanitzats". Així mateix hi hagut resposta per part del món de l'art.

Em sap greu reconèixer que estic plenament d'acord amb les protestes iranianes perquè la visió que 300 dóna dels perses no és més que una caricatura distorsionada.

Notícia: El Periódico