dimecres, de març 21, 2007

El MAC retorna 600 peces romanes a Badalona

Mosaic de la domus del carrer Lladó, Badalona, fins ara al MAC (S.G.)

El Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) ha reconegut el Museu de Badalona com a legítim propietari de les sis-centes peces espoliades de l'Agrupació Excursionista de Badalona el 1940 pel franquisme. Fa vint anys ja es van recuperar algunes peces, com la Venus de Badalona.

Entre les peces ara retornades hi ha mosaics de la Domus dels Dofins, làpides i peces de vidre i ceràmica. La majoria provenen de les excavacions fetes per l'agrupació a començament de segle.

Tot i que les peces tornaran a Badalona i es podran exhibir al museu, algunes romandran a Barcelona per seguir exposades a les sales del MAC. Altres peces, es podran veure a Badalona en llargs períodes de temps.

Nou espai de la Badalona romana

D'altra banda demà, en el soterrani d’un edifici de la plaça Assemblea de Catalunya, s'inaugurarà un nou espai de Bètulo, la Badalona romana: un estany molt ben conservat i la recreació del jardí que l'envoltava pertanyent a una domus de final del segle I d.C. La recreació ambiental està basada en estudis arqueobotànics i cerca, per mitjà de noves tecnologies, fer sentir el visitant immers en un jardí d’època romana.

Notícia: Vilaweb / Europa Press