dilluns, de març 12, 2007

TV3 emetrà una comèdia de romans ambientada a Tàrraco

Via Augusta, una sèrie de 12 capítols ambientada a la Tarragona romana, es convertirà en la gran aposta de TV-3 per a aquesta primavera. Dirigida per Joaquim Oristrell i amb un ambiciós pressupost, la sèrie està previst que s'estreni el 26 d'abril. Es tracta d'una comèdia ambientada al segle I a. C., en la qual es narren les vicissituds d'una família patrícia -la del metge de l'emperador Cèsar August-, que, vinguda de Roma, s'instal.la a Tàrraco. Coincideix, a més, amb la construcció de la Via Augusta, la calçada romana que anava des de Gades fins a Roma, i amb una visita de Cèsar a Hispània. En el repartiment destaquen Francesc Garrido (Pompeu, el metge d'August), Mònica López (la seva esposa Clàudia) i Jordi Bosch (August). Via Augusta encara es roda en uns estudis aixecats a Barcelona en l'antiga fàbrica La Veneciana, encara que s'han filmat alguns exteriors a les ruïnes romanes de Tarragona.

Oristrell afirma que s'ha documentat de manera exhaustiva, però si el plantejament és de debò aquest, ja incorre en un greu error en fer que un patrici treballi com a metge, ni que sigui de l'emperador. Els metges a Roma eren estrangers o provenien de classes humils. Bé, fem-nos a la idea que només és una sèrie de riure i que no li podrem exigir gaire rigor històric.

Més informació: El Periódico

9 comentaris:

Ana ha dit...

Tendremos que cambiar el día del chat chironiano, porque en todo no se puede estar.

Sebastià Giralt ha dit...

De tota manera, com totes les sèries de TV3, es podrà veure per Internet en un altre moment. El que tinc curiositat de saber qui n'és l'assessor històric... per criticar-lo, naturalment.

Blai ha dit...

Jejejeje, no sigueu tan primmirats, més val això que no res.
Espere que tinga un poc més de nivell que aquell "Romans a la catalana" d'en Buenafuente i companyia pel cap d'any de l'any 2000, encara que em vaig morir de riure veient-lo.

Salut!

Ana ha dit...

Ya nos contarás si averiguas lo del asesor histórico, aunque recuerda que es una comedia, no un documental.
No hubiera estado mal que llamaran a algún chironiano catalán :-)

Sebastià Giralt ha dit...

Ja ho recordo al final, però si s'atreveixen a presumir de "documentació exhaustiva", que es preparin. A més, si no podem criticar algú, quin rotllo, no?

mercè ha dit...

Eis!

he llegit que l'assessor històric és l'Oriol Jonqueras. Si ho recordeu va fer "El favorit" a tv3 fa uns mesos juntament amb en Toni Soler.

Apa, salut!

Sebastià Giralt ha dit...

Ara porta un programa de divulgació històrica a Catalunya Ràdio, i en general m'agrada com s'explica. Una altra cosa és si li fan molt de cas o no.

Blai ha dit...

Sí, em sembla que el programa es diu "El nas de Cleòpatra" i està bastant bé.

Sebastià Giralt ha dit...

Gràcies, Mercè i Blai, per la informació.