dijous, de març 29, 2007

Cuinar, menjar i beure en època antiga

Juana María Huélamo i Josep María Solías (Kuanum) ens ofereixen el curs Cuinar, menjar i beure en època antiga a Santa Coloma de Gramenet. El contingut es divideix en teòric i pràctic:

Teoria


Les fonts del coneixement. Els escrits clàssics. L’arqueologia i els receptaris antics. Aliments animals i vegetals. Producció i transport. Les espècies i els condiments. Els espais de
preparació. La vaixella. Les receptes. La convivialitat. Els espais de servei. Les formes a la taula.


Pràctica

Tots els dies hi haurà una pràctica consistent en la realització d’una o diverses receptes o la seva restitució/creació a partir d’aliments detectats en excavacions arqueològiques. Les receptes seran degustades pels assistents, acompanyades de begudes també restituïdes del món antic. Les pràctiques poden incloure altres elements de convivialitat antiga com brindis, jocs de taula, etc.

Cuinar, menjar i beure en època antiga,
del 18 d’abril al 9 de maig de 2007,

Museu Torre Balldovina,
Plaça de Pau Casals, s/n.
Santa Coloma de Gramenet,
Tel. 93 385 71 42.
Més informació (PDF).