dilluns, de juliol 03, 2006

Robert Graves, mallorquí d'adopció

Ahir es va inaugurar la casa museu de Ca n'Alluny de Deià (Mallorca), dedicada a la vida i l'obra de Robert Graves (1895-1985). El poeta, novel·lista i assagista anglès hi va viure des del 1929 fins que va morir. De Graves són ben conegudes les seves obres dedicades al món clàssic: Els mites grecs, Jo, Claudi -que va inspirar la famosa sèrie de televisió-, La filla d'Homer, El comte Belisari o El velló d'or.

Justament durant aquesta setmana, segons ens adverteix ARLT, es dóna la possibilitat de llegir gratuïtament la seva biografia a Oxford Dictionary of National Biography, que ens informa de coses tan curioses com de la seva moguda vida amorosa, la seva fortuna en morir o que en la seva vellesa es va anar semblant cada cop més a un dels emperadors romans sobre els quals escrivia (i això no és pas un elogi).

Finalment demà començarà a la Fundació la Caixa de Palma el setè Congrés Internacional Robert Graves, que es fa cada dos anys.

ADDENDA:
És un bon moment per recordar una novetat editorial d'aquest any: Maria Rosa
Llabrés, Robert Graves i el món clàssic, Palma de Mallorca, Lleonard Muntaner editor, 2006.


Notícia:
Vilaweb.

2 comentaris:

Diana L. Caffaratti ha dit...

Gracias al link de tu blog en Mujeres de Roma, llegué a los poemas de Cátulo y pude atreverme a escribir a partir de uno de ellos.
Gracias, nuevamente.

sgiralt ha dit...

Pues no me había dado cuenta que en esa web había también traducciones al rioplaterense (más que al castellano estándar curiosamente).

¡Mirá, gracias a vos lo he descubierto!