dissabte, de juliol 01, 2006

Dénia demana voluntaris per excavar la ciutat romana

Dénia excavarà l'Hort de Morand per rescatar en tres anys les restes de la ciutat romana. Els treballs arqueològics comencen el dilluns vinent. L'ajuntament, que ja té 2.700 dels 25.000 m2, intentarà comprar-ne més per crear el parc arqueològic de l'antiga Dianium. Per a aquest estiu l'ajuntament ha fet una crida als ciutadans per participar com a voluntaris en els treballs. La campanya, amb el nom d'Excave Dianium amb nosaltres, tindrà lloc del 18 de juliol fins al 15 de setembre. Els voluntaris prendran part en la feina d’excavació, neteja i inventari dels materials arqueològics i, a més, se’ls impartiran sessions pràctiques sobre alguns aspectes de l’arqueologia romana de Dénia i la Mediterrània.

O sigui que si esteu desvagats i no sabeu què fer aquest estiu, podeu provar de fer d'arqueòlegs a Dénia.

Més informació: Vilaweb Dénia.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Nosotros no podremos ir :-(
Aunque seguro que allí donde estemos también aprenderemos y disfrutaremos mucho :-)

EtEgoInArcadia ha dit...

De totes maneres, no sé jo si això de demanar voluntaris --la major part dels quals serà inexperta en l'excavació arqueològica-- farà més mal que bé, tot i que supose que els tindran molt controlats i en llocs on no puguen fer-hi cap malesa.

sgiralt ha dit...

A veure, Ana, no et busquis excuses, una setmaneta bé que hi podries anar. Una altra cosa és que això de posar-se a picar...

Segur, Arcadi, pots suposar que no els posaran en llocs delicats. Això també voldrà dir que serà feina de pic i pala i que no tindran gaire ocasió d'ensopegar un mosaic o un vas de plata. Però no ho dic per desanimar, eh? Que els qui hi vagin sí que es posaran ben morenos!

Anònim ha dit...

Pero ¿tú vas a ir? Si te animas, me apunto contigo.

sgiralt ha dit...

Ahí sí que me has pillado, Ana. Yo ya no estoy para esos trotes. Ja ho vaig fer una vegada això d'anar a excavar a a ple sol quan era (molt) més jove i, com a experiència, està molt bé i la recomano, però jo ja he complert. Em vaig fer un tip de treure tegulae, però ni una trista moneda.

Anònim ha dit...

Menos mal, estaba temiendo que aceptaras el reto y me tocara ir. :)
Mejor nos vemos en Oxfrod, entre cantos corales y ordenadores. Es algo más propio de estas edades nuestras ...

Anònim ha dit...

Potser caldria que algu demanes voluntaris per netejar i mantenir el castell. He pujat tres o quatre vegades, dos aquest estiu, i tot esta en un estat deplorable. Segurament mes de la meitat de la poblacio de Denia no ha pujat mai, les vistes son molt bones, pero el mes important es el marc, tant ple d'historia...Perque si fos per vistes construiriem una altra torre bali per aci, no?