dimecres, de juliol 05, 2006

L'òpera Andromaca de Martín y Soler es representa a Granada i a València

El Festival Internacional de Música y Danza de Granada estrena avui una versió inèdita per a veus i quartet de corda de l'òpera Andromaca, que el compositor valencià Vicente Martín y Soler (1754-1806) va presentar el 1781 a Torí. L'espectacle es podrà veure també els dies 7 i 9 de juliol al claustre de l'edifici històric de La Nau de la Universitat de València dins de la programació de Serenates al Claustre, al mòdic preu de 5 €, en el marc d'un cicle dedicat a Martín y Soler.

L'obra és fruit de la recerca que Luis Llácer, membre del Quartet Canales, va realitzar a la Biblioteca del Palacio Real de Madrid i a Torí. El material d'aquesta òpera va ser descobert per casualitat, igual que les parts instrumentals soltes d'Ifigenia in Aulide i la comèdia L'amor geloso.

La direcció escènica d'Andromaca,
una coproducció de l'Institut Valencià de la Música amb la Societat Estatal de Commemoracions Culturals, anirà a càrrec d'Alexander Herold i la música serà interpretada pel Cuarteto Canales. Hi cantaran artistes valencians o lligats a València: Elena de la Merced, Flavio Oliver, José Ferrero, Beatriz Lanza, María José Martos i Pilar Moral.

Notícia: Europa Press

2 comentaris:

Isabel Barceló Chico ha dit...

Sebastià, no puedo seguir tu ritmo, llevas una marcha demasiado dinámica para mí. Será que vengo de muy lejos, o que tengo ya una cierta edad... Gracias por tu ayuda, ya verás que ha quedado bastante pasable la página al final. Besos y hasta pronto.

sgiralt ha dit...

Mira per on, Isabel, és la primera vegada que em diuen que tinc molta marxa. Fins prompte.