dimarts, de juliol 11, 2006

El Getty Museum torna dues peces a Grècia

El Getty Museum de Los Angeles, objecte d'un escàndol per unes antiguitats presumptament tretes il·legalment de Grècia i Itàlia, ha decidit retornar dues peces a Grècia. Els objectes són un relleu del segle VI a.C. de l'illa de Tassos i una pedra de tomba de Tebes del segle IV a.C.

El centre fa dies que negocia el retorn de peces, tant a Itàlia com a Grècia. En l'afer hi han estat involucrats la responsable d'antiguitats del museu, Marion True, i el marxant d'art Robert Hecht, tots dos acusats d'haver traslladat als Estats Units 82 obres d'art grecoromà amb mètodes il·legals. Pel que fa a Itàlia, el museu podria oferir a l'Estat italià 21 objectes. Marion True ha negat els càrrecs però ha dimitit.

Val la pena recordar aquí que la primera seu del Getty és una recreació, bastida a Malibú (Califòrnia) a principis dels anys 70, de la famosa Vil·la dels papirs d'Herculà destruïda en l'erupció del Vesubi del 79 d.C.

Notícia: Avui

7 comentaris:

Isabel Barceló Chico ha dit...

Hola sebastià. Verdaderamente es reseñable que alguien devuelva piezas importadas ilegalmente. ¡Cuántos expolios se han hecho y cuantos se harán! Observo que el verano, de momento, no detiene tu marcha tan activa. Por Roma seguimos con Catulo (nada raro, si tenemos en cuenta que la actualidad está llena de ellos)y parece que todo el mundo tiene ganas de más. Me estoy divirtiendo a tope. Saludos cordiales.

sgiralt ha dit...

Isabel, la marxa (?) es ralentitza fins que quedarà interrrompuda. Ara sàpigues que continuo llegint les desventures del teu pobre Catul causades per la crueltat femenina, encara que no sempre deixi un comentari.

Isabel Barceló Chico ha dit...

Ya me figuro que durante lo más duro del verano descansarás. Yo tomaré unos pocos días en agosto, y luego mitad de septiembre a mitad de octubre. Espero que al comienzo del curso sigamos en contacto, y podamos charlar de cosas interesantes. Que disfrutes mucho. Saludos.

Anònim ha dit...

Espero que no sigui perquè han de deixar espai per les peces expoliades a Bagdad. D´aquí poc ho sabrem...

sgiralt ha dit...

Seguirem en contacte, Isabel.

Anònim, és allò tan cru que diuen, oi? Pensa malament i encertàs.

LasVegas ha dit...

No he pogut passar fins ara, només volia dir-te que la informació sobre les pau está molt clara ordenada i col·locada. Vaig treure tots els apunts d'aquí.

Felicitats per la web :)

sgiralt ha dit...

Gràcies pel comentari, Tzitos. Espero que t'anés bé.