dilluns, d’octubre 02, 2006

El presumpte Asclepi tornarà a Empúries

L'escultura coneguda fins ara com a Asclepi tornarà a Empúries en els propers mesos. Així ho va anunciar ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en l'acte de creació del comitè organitzador del centenari d'aquest jaciment, que se celebrarà el 2008. Els pocs que em seguiu recordareu que l'escultura, assignada fins ara a la seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya, es troba actualment en procés de restauració i estudi, entre altres coses per determinar quina divinitat representa. No és per penjar-me una medalla però, en realitat, des d'aquí ja vaig profetitzar-ne el retorn, malgrat no ser una Cassandra.

Entre els actes previstos per al centenari s'ha anunciat la intenció d'organitzar un congrés internacional l'octubre del 2008 i la publicació de sis nous números de la col·lecció Monografies Emporitanes.

Notícia: Avui

5 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

¿Los pocos que te siguen? Será broma, ¿no?

Me alegro de que en nuestras predicciones y deseos el tiempo nos vuelva a dar la razón, Casandra dixit! Una buena razón para visitar de nuevo Empúries.

Luis Inclán García-Robés ha dit...

Hola Sebastià,
a propòsit del que diu Ana, penso que no seria mala idea trobar-nos amb els nostres alumnes a Empúries. Jo penso anar-hi aquest trimestre amb els de 1r de batxillerat. Encara no he concretat la data, però seria cap a mitjans novembre. Tens intenció d'anar-hi? Ja em diràs.
De moment, ja va bé que Asclepi? torni. Salutacions.

sgiralt ha dit...

Sempre hi ha un motiu per tornar a Empúries però de tota manera em sembla que encara trigarà una mica, mentre posen a to l'Asclepi o el que sigui.

EtEgoInArcadia ha dit...

Doncs compte amb les profecies, sebastià, que a veure si, fugint de ser una Cassandra, acabem assumint-hi el paper d'un Tirèsias! :D

sgiralt ha dit...

Ni Cassandra ni Tirèsias, que tots dos van ser prou maltractats pels déus i pels mortals. De tota manera, posats a escollir, preferiria les experiències de Tirèsias que les de Cassandra.