dimarts, de maig 09, 2006

L'òpera Lisístrata s'estrena amb un cor d'estudiants de secundària al Mercat de les Flors

Dimecres 10 i dijous 11 de maig es representarà per primera vegada l'òpera Lisístrata del compositor Albert Carbonell i Sauri, al Mercat de les Flors de Barcelona. La part coral de l'obra anirà a càrrec d'alumnes d'ESO de 25 centres d'ensenyament diferents, en el marc del programa educatiu Òpera a Secundària. També hi intervenen els cantants professionals Maria Ponsatí, en el paper de Lisístrata, i Pau Bordas, en el de Cinèsies, a més de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Lisístrata va guanyar fa un any el III Concurs de Composició d'Òperes per a Escolars, dotat amb un premi de 9.000 euros i convocat per l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, el Liceu i l'Escola Superior de Música de Catalunya. El mateix autor va adaptar lliurement el text a partir de la comèdia d'Aristòfanes, en la qual Lisístrata incita les dones gregues a declarar-se en vaga de sexe per acabar amb la Guerra del Peloponnès, entre els atenesos i els espartans.

Al web del compositor trobareu els arxius en mp3 de la grabació completa de l'òpera, que podeu obtenir un cop us hi hàgiu registrat.

Notícia: Vilaweb

Mercat de les Flors, Barcelona.
sala Maria Aurèlia Capmany
10 i 11 de maig de 2006.