dilluns, de maig 08, 2006

Les muses i els poetes arriben a Lleida

Una de les peces exhibides: El sarcòfag de les Muses, s. III d.C., Museo de la Catedral de Murcia (S.G.).

Després de passar per
Girona, com vaig ressenyar al seu dia, demà inicia la seva estada a Lleida l'exposició Mitologia i creació. El poeta i els seus déus a l'antiguitat, comissariada per
Miguel Ángel Elvira. Ara que ja l'he vista, recomano a tothom que en tingui l'oportunitat i que l'interessi el tema que la vegi. La mostra, tot i que és poc extensa, inclou peces força belles i interessants, relacionades amb els poetes i les divinitats que els inspiraven: Apol·lo, les Muses i Dionís. A més paral·lelament s'organitzaran un seguit d'activitats variades, especialment adreçades als grups escolars: visites comentades i dinamitzades, audicions comentades de composicions de tots els temps sobre el mite d'Orfeu i altres personatges mítics, cinema, taller de narracions i jocs teatrals amb els actors Cal·líope i Dionís (Caixa de muses). Fins i tot la companyia Tant de Teatre hi representarà Antígones, sobre textos de Sòfocles, Brecht, Anouilh, Espriu, Bergamín, Coca... els dies 17-19 de maig, 12.00 h.

En resum, una bonica manera de combinar les arts pàstiques i la literatura. Imagino que li agradaria a l'autor de l'interessant bloc Et ego in Arcadia, racó visual de literatura i cultura grecoromana que cerca la unió harmònica entre imatge i lletra. La llàstima és que li queda un poquet lluny.

Per cert podreu saber qui és qui de les muses de la foto si aneu a la pàgina abans enllaçada.

Mitologia i creació. El poeta i els seus déus a l'antiguitat,
Centre Social i Cultural de la Fundació "la Caixa", Lleida,
del 9/5/2006 al 23/7/2006, entrada gratuïta.
Més informació (PDF).

1 comentari:

èlsinor ha dit...

Doncs sí, sí que em queda un poc lluny, sí. :(

De totes maneres, seria una llàstima no aprofitar una imatge tan bona en un futur post al meu bloc, així que la tindré en compte.