diumenge, de febrer 12, 2006

Una altra vegada entrampat



Per segon cop en un mes sóc víctima d'una cadena blogosfèrica o meme, ara per part d'Ana Ovando. Tot s'ha de dir: és una venjança justa -si és que són compatibles tots dos conceptes-, perquè em torna la jugada que li vaig fer aleshores. Aquesta vegada he d'explicar dues experiències didàctiques amb Internet.

Una és d'aplicació molt recent i correspon a la foto protagonitada per alguns dels meus alumnes: vaig posar fi al crèdit variable de mitologia amb un webquest de collita pròpia, Projecteu el vostre pèplum. Els alumnes van treballar de valent (en general) i crec que també van aprendre i s'ho van passar bé. Una experiència a repetir, de ben segur.

El segon recurs és la creació de materials didàctics amb Flash, un programa que permet fer animacions i que, a parer meu, té una gran potencialitat per a la Internet educativa, malgrat que requereix força feina i un període d'ensinistrament. D'entre les aplicacions que he elaborat amb Flash m'agradaria destacar la visita virtual a les termes romanes, que ara tot just he refet. En mans de gent més experta els resultats de Flash són espectaculars. Vegeu, si no, The Greek Mythology Website, el viatge al santuari d'Olímpia del Web oficial dels Jocs d'Atenes 2004 i els recursos següents de la BBC: visita virtual al Colosseu, simulació de lluites de gladiadors i Grècia antiga.

Ara em tocaria triar cinc noves víctimes per a la cadena, però, com que les meves coneixences
blogosfèriques són limitades i, a més, algunes ja hi han estat implicades, em quedo solament amb dues (i ja veurem si segueixen): Álvaro Ortolà, que estrena bloc, i Olga-Ariadna.

3 comentaris:

Olga ha dit...

Qué idea tan divertida. Me gusta el reto, aunque este año no doy clases y además conozco pocos blogger... sin embargo, dadme un poco de tiempo y ya pondré algo en Hilo de ariadna.

Anònim ha dit...

Muy interesantes tus aplicaciones. Lo del Flash me lo tendrás que explicar con tiempo, tiene muchas posibilidades. Tu webquest ya la había visto y es genial.
Muchas gracias por seguir la cadena.

sgiralt ha dit...

Ana,

Gràcies a tu per implicar-m'hi i pel comentari. Pel que fa al Flash estic a la teva disposició, però tingues en compte que exigeix temps i paciència.

Olga,

Quedo a la espera de que "pongas Hilo a la aguja", para decirlo con una catalanada (=poner manos a la obra).