diumenge, de febrer 05, 2006

I això, com ho construïen els romans?A veure si sabeu què és aquest aparell?

Si no ho sabeu i us pica la curiositat us convido a veure un documental que us ho explica:
Edilicia Romana és una excel·lent i didàctica sèrie documental de Tomás Lloret Marín (Universidad de Sevilla), en la qual s'analitzen les tècniques de construcció emprades pels enginyers romans. Les explicacions tenen el suport d'un conjunt de restitucions virtuals que permeten comprendre perfectament tot el procés de construcció. La sèrie, accessible per Internet al web del MEC, està formada per quatre documentals:
  • Puentes romanos i Vías romanas tracten respectivament el procés de construcció dels ponts i de les vies.
  • El agua en Roma s'aproxima la gestió hidràulica duta a terme per l'Imperi Romà per proveir d'aigua a les seves ciutats.
  • La vivienda en Roma analitza el context urbà i els diferents tipus d'habitatges, els seus espais i el seu ús social, així com les tècniques per a la seva construcció.
Així, si algú us fa aquella pregunta tan emprenyadora "I això, com ho construïen els romans?" li ho podreu explicar sense problemes... especialment si teniu una connexió a Internet a prop.

Ah, per cert, l'aparell de la foto és un hodòmetre, que servia per mesurar les vies. Gràcies a ell es podien inscriure les distàncies als mil·liaris. Però jo no us explicaré com funciona: millor que vegeu el documental.