dilluns, de desembre 12, 2005

Roma, la sèrie, comença a emetre's

Fa uns dies ens fèiem ressò de l'emissió per la BBC de Roma, una sèrie en dotze episodis ambientada als darrers temps de la República romana, des de l'any 52 fins al 44 a.C., que havia provocat escàndol a la Gran Bretanya per les seves escenes de sexe i violència. Bé, doncs, ara ja la podrem criticar (o elogiar) des d'aquí perquè a partir de demà, dimarts, a les 22h., l'emetrà el nou canal de televisió Cuatro (atenció: dos episodis seguits!). Al web del canal en trobareu informació i algun vídeo d'avançament, entre altres materials com un mapa i un joc.



Per cert és del tot recomanable (almenys des del meu punt de vista) un llibre relativament recent que narra la història de l'última etapa de la república romana, però amb un període força més ampli, centrat en el darrer segle de la república: Rubicon de Tom Holland (traducció castellana a Planeta, 2005). No és una novel·la, però es llegeix com si ho fos: amb molta grapa i amb molt de rigor, entra en els intersticis de la política i de la societat romanes, sense idealitzar-la.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo recomanaria La revolución romana de R. Syme. Això és un llibre!

Anònim ha dit...

Veig poc la televisió, però reconec que m'he enganxat a la sèrie Roma. Crec que amb recursos i bon assessorament es poden fer productes d'entreteniment de masses interessants. Tant de bo per aquestes contrades nostres els que manen donessin suport a iniciatives semblants.