dijous, de desembre 15, 2005

Posts revisited

Avui toca fer una revisió de temes tractats en altres posts. De primer ja han sortit les primeres crítiques de la sèrie Roma, que no la deixen pas malament. Per exemple la de Salvador Llopart, a La Vanguardia, acaba així:

"Será cierto o no, pero, desde luego, Roma consigue transmitir el sentimiento de extrañeza que produce adentrarse en una cultura - y en unas vidas- regidas por unos parámetros tan distintos. Roma resulta un ilustrativo viaje en el tiempo. La visita a una cultura que no es la nuestra ni lo puede ser". Per llegir-la tota (cal estar registrat).

Joan Tharrats, a l'Avui, diu:


"L'ambient, a la Roma antiga estava fatal. Quan menys s'ho esperaven, per qualsevol motiu els podien clavar un ganivet dels grossos. Això sí, abans molt probablement, haurien consumat un fotimer d'actes sexuals. És la impressió que fa aquesta sèrie. Molt ben realitzada, amb un tic de fotografia consistent en el contrallum (en tot moment hi ha un clarobscur per realçar els perfils) i una posada en escena perfecta per introduir-nos en aquesta ficció de romans agressius".

Llegiu la resta.

Si voleu dir-hi la vostra en un comentari, podrem contrastar opinions.



Són bojos aquests romans!

D'altra banda El Periódico promociona el nou llibre d'Astèrix:

Des de fa gairebé tres dècades -Goscinny va morir el 1977- Uderzo no només dibuixa sinó que també inventa les històries. "El més difícil de tot va ser ser guionista", va reconèixer ahir. En aquesta història d'extraterrestres El cap dels alienígenes dolents té un nom semblant a Bush i el seu interès per la Terra és fer-se càrrec d'una arma secreta, "en referència a les que buscaven a l'Iraq".

Realment té tota la raó del món. Saber dibuixar no implicar saber fer guions. I un ha de conèixer les pròpies limitacions i, en comptes de deixar-se endur per la cobdícia o l'orgull, buscar-se un nou col·laborador per seguir fent bones històries i no ensorrar una sèrie amb tant d'èxit.

Finalment us recomano que visiteu els dos posts (i 2) al web d'Èlsinor sobre la Domus Aurea.

2 comentaris:

èlsinor ha dit...

Primer que res, gràcies per recomanar el meu bloc i les dues entrades sobre la Domus aurea, i després una altra coseta: t'hi has confòs i has posat malament l'enllaç de la sèrie Roma, que és aquest: http://www.cuatro.com/roma


P.S.: Per cert, tal dia com hui del 37 d.C. va naixer Neró.

sgiralt ha dit...

Gràcies per l'advertiment. Ja l'he corregit. I molt bo el recordatori de Neró. Per tant deu ser Sagitari, si no m'equivoco. Que s'ho apliquin els Sagitaris!