dimecres, d’octubre 20, 2010

Seminaris a 4 bandes a la Universitat de Barcelona

Demà s'inicia la segona edició dels  un espai interdisciplinar d'intercanvi científic, amb ponents i moderadors provinents dels estudis d'Assiriologia i de Filologia clàssica.Les sessions tindran lloc en cinc dijous dels mesos d'octubre a gener a les sis de la tarda a la Sala de Juntes  de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585). L'assistència és lliure i gratuïta. Aquest és el programa de les sessions dels Seminaris a 4 bandes (Pròxim Orient Antic i Món Egeu) del curs 2010-2011:
  • 21 d’octubre de 2010: Polis i âlum, oikos i bîtum. La idea de ciutat (Uruk, Babilònia, Troia, Atenes, Jerusalem, Alexandria). Ponents: Montserrat Reig i Jordi Vidal. Moderadors: Bernardo Berruecos i Constantino Vidal.
  • 11 de novembre de 2010: Transmissió de coneixements: formes, vehicles, vies diverses. Ponents: Lluís Feliu i Jaume Pòrtulas. Moderadors: Jaume Llop i Jordi Pàmias.
  • 9 de desembre de 2010: El ritual i la gestió de la vida social i familiar: el naixement, la mort, el matrimoni, la comensalitat. Ponents: Jesús Carruesco i Adelina Millet. Moderadors: Roger Aluja i Mariona Vernet.
  • 13 de gener de 2011: Màgia, ciència i saviesa. Ponents: Joaquín Sanmartín i Emilio Suárez de la Torre.Moderadors: Sergi Grau i Cristian Tolsa.
  • 20 de gener de 2011: Religió ‘estatal’ vs. religions minoritàries i grups. Ponents: Ignacio Adiego i Gregorio del Olmo. Moderadores: Roser Homar i Eulàlia Vernet.
Més informació al blog dels Seminaris a 4 bandes