dimarts, de juny 12, 2007

Roma reneix virtualment

Al cap de deu anys de treball un equip format per aquitectes, informàtics i arqueòlegs del Politecnico di Milano i University of Virginia han presentat la reconstrucció digital de l'antiga Roma, concretament del regnat de Constantí (s. IV d.C.). N'ha estat la base la gran maqueta del Museo della Civiltà Romana, però una trentena dels edificis principals han estat elaborats de nou amb més exactitud. Molts altres s'espera que es vagin reconstruint de manera més rigorosa amb el temps.

De moment no es comercialitzarà i només se'n poden veure quatre vídeos i algunes imatges al web del projecte i, per tant, us recomano que hi doneu un cop d'ull. Més endavant servirà per orientar els turistes que visitin algunes restes de la Roma antiga.

Notícia: Newsweek

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Uau, està molt bé, amb tots els edificis al seu lloc i tot. Ara sols falta que vagen millorant-la amb el temps.

Antoni Ramos ha dit...

Ho havia vist a les noticies, però no van dir en quin lloc podia veure's... i encara que sigui poc... està molt i molt bé!

Mitrofán y la burbuja inmobiliaria ha dit...

Hi ha un video del Foro i està molt bé fet, sembla que té una bona supervisió científica.

sgiralt ha dit...

Teniu raó: el que es veu té bona pinta, però per ara no ens deixen veure la totalitat del que està fet. A veure quan i com ens l'ensenyaran.