dilluns, de juny 11, 2007

El clàssic ven: una Àrtemis bat tots els rècords de preu d'escultura


El passat 8 de juny un bronze tardohel·lenístic, Àrtemis amb un cérvol, va ser adjudicat per 21,3 milions d'euros a la subhasta d'antiguitats egípcies, clàssiques i asiàtiques que Sotheby's va celebrar a Nova York. N'ha estat el comprador un col·leccionista privat europeu, i l'ha venuda el Museu Albright-Knox de Buffalo, que ha posat a la venda més de dues-centes antiguitats.

Malgrat que Àrtemis, la deessa de la caça, ha perdut el seu arc, la peça es conserva magníficament bé, i destaca pel detallisme de l'anatomia de la figura i el vestuari.

La xifra és un rècord tant pel que fa a les antiguitats com a l'escultura. Fins ara, l'antiguitat més cotitzada era l'anomenada
Venus Jenkins, adjudicada per més de 8,7 milions el juny del 2002. I en el cas de l'escultura, la més cara era Ocell a l'espai, una escultura de Brancusi que va assolir 20,5 milions el 2005. Així doncs, l'art clàssic antic torna a ser reivindicat al mercat en un moment dominat per l'art contemporani. I, per tant, ara és un bon moment per vendre aquell Praxíteles que havíeu heretat de l'àvia.

Notícia:
Avui / Televisa / Sotheby's (pdf), on s'expliquen els detalls de la subhasta.
Vegeu també: Las 10 esculturas más caras de todos los tiempos