dimarts, de maig 22, 2007

Obren els museus de Sagunt i de l'Almoina de València

El Museu Històric de Sagunt va obrir ahir en la recuperada casa del Mestre Penya, un edifici dels segles XIV i XV. El nou centre museístic, successor de l'anterior Museu Arqueològic incendiat, exhibeix 320 peces en dues plantes, incloent-hi les peces arqueològiques més importants del passat iber i romà de la ciutat.

A aquesta obertura, en plena campanya electoral, se suma la inauguració provisional -només els caps de setmana- del Museu de l'Almoina de València el divendres passat. Sembla que alguns deixen la feina per a l'últim moment i després vinga córrer abans de les eleccions!

Notícies: Panorama-actual / Levante / Las provincias

7 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Ya era hora, tengo unas ganas tremendas de ver el museo de Sagunt.

sgiralt ha dit...

Doncs sort que hi ha eleccions de tant en tant, perquè, si no, mai no s'inauguraria res.

Anònim ha dit...

Uau! Què fort!
Vos heu fixat que a l'enllaç que poses Sebastià de l'Almoina als cartells i posa "Valencia" (sense accent) i "Tems" (sense la "p")??
Ahms, no ho pensava, serà que està escrit en llengua valenciana.


La veritat és que la última vegada que vaig anar a València em vaig quedar amb les ganes de passar per l'Almoina i fer unes fotos per al Flickr. Ja ho tornaré a intentar.

sgiralt ha dit...

Ja m'hi havia fixat, però vols dir que no són simplement unes enormes faltes d'ortografia? També diu la castellanada "et donaràs compte".

Pel que fa a Valencia sense accent jo més aviat ho interpretaria al que ells deuen veure com l'última fase de la ciutat: una Valencia totalment castellanitzada.

EtEgoInArcadia ha dit...

Per cert, ací teniu una editorial que descriu les irregularitats comeses per Rita Barberà per tal d'obrir el Museu de l'Almoina...temporalment, que ja l'han tornat a tancar!

sgiralt ha dit...

Gràcies per la informació, Arcadi. Però que no tenia ja assegurada la majoria absoluta?

Anònim ha dit...

Jajaja, molt bona la de la "Valencia" castellanitzada. ;-)