dijous, de maig 17, 2007

Els primers centaures d'or

Comunicat de Chiron:

Estem arribant a la fi del primer curs escolar de funcionament de Chiron i no podem oblidar que el destinatari últim de la seua creació van ser -i segueixen sent- els estudiants, de la mateixa manera que la raó de ser del professor és igualment l'estudiant.

Chiron és un projecte de molt llarg recorregut, però de tant en tant és convenient fer breus aturades en el camí per reflexionar, recapitular i agafar forces. Tot comentant-ho entre els quironians hem arribat a la conclusió que ara era el moment de destacar les consecucions d'alguns estudiants de batxillerat al llarg d'aquest curs.

Chiron, com a grup promotor de les TIC en l'àmbit clàssic, ha decidit fer públic aquest reconeixement, amb la finalitat que el seu exemple serveixi d'estí­mul a qui vingui més endavant. I ho fa justament avui, el di­a dedicat a Internet.

Així­, és atorgat un simbòlic Centaure d'or als estudiants de segon de batxillerat Blai Server, de Pedreguer, Blanca Rodríguez, de Barcelona, i Marina Cervelló, de Castelló de la Plana.

Blai és el promotor de l'aparició de Nàutica (la nova Musa dels blogs), i acaba de participar en un Premi de traducció de llatí i de grec convocat per la Universitat d'Alacant.

Blanca, per la seva banda, ha tornat recentment d'Arpino (Itàlia), on ha intervingut com finalista en el Certamen Ciceronianum de traducció i comentari d'un text de l'orador romà.

A aquest esdeveniment ha acudit també Marina, autora així mateix del dibuix de la Musa Nàutica.

Tot tres tenen intenció de començar el curs vinent la Llicenciatura en Filologia Clàssica, i tots tres participen, a través dels seus blogs i amb els seus comentaris, dels ideals quironians de divulgació i conreu de l'antiguitat grecollatina per mitjà de les TIC.

Bastin aquests tres exemples per adonar-nos que el futur de les clàssiques està molt ben representat. A tots ens agradaria ­que els guardonats ens comentessin les seues inquietuds, les seues il·lusions, la seua passió pel món grecollatí, etc. Potser contribuirien amb això a despertar futures vocacions entre companys més joves.

El Centaure d'or s'enviarà als premiats perquè puguin insertar-lo en els seus respectius blogs.

Enhorabona a tots tres! Chiron desitja agrair-vos d'aquesta manera el vostre esforç.

7 comentaris:

Blai ha dit...

Moltes gràcies pel guardó. Per a quan la cerimònia oficial d'entrega? :-)

Sebastià Giralt ha dit...

Tot arribarà, Blai. I aviat, espero.

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies per aquest reconixement. És sempre un gust mantenir viu allò que un s'estima.

Sebastià Giralt ha dit...

Gràcies a vosaltres per la vostra apassionada entrada en el món clàssic.

Ramon Torné ha dit...

Afegeixo la meva felicitació als guardonats i la faig extensiva als responsbles de Chironweb.org, ha estat una idea molt ben trobada.

Lluïsa ha dit...

Vull afegir-me a la felicitació als guardonats i recolzar la seua elecció perquè també jo crec que són els millors candidats al centaure d'or. Felicitats per la iniciativa, que, de segur, portarà cua.

Sebastià Giralt ha dit...

Gràcies en nom de Chiron. A veure si cada any tenim una collita tan bona!