dijous, de febrer 23, 2006

Aprovarà Tàrraco d'una vegada les seves assignatures pendents (museu, necròpolis i teatre)?

La Conselleria de Cultura està disposada a recuperar la necròpolis paleocristiana de Tarragona, tancada al públic, incomprensiblement, des del 1994. La consellera Caterina Mieras va anunciar ahir que la Generalitat i el Ministeri de Cultura han arribat a un acord per executar un projecte global en el patrimoni de Tàrraco, amb una inversió de 8,5 milions d'euros, que permetrà rehabilitar i obrir al públic la necròpolis, ubicar-hi un museu monogràfic i renovar a més el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, també oblidat des del 1993. Aquest mateix any es redactarà el projecte de rehabilitació de la necròpolis, i la primera fase de les obres es licitarà i executarà el 2007, tot i que no s'ha concretat la data d'obertura.

Amb més de dues mil tombes i
declarada patrimoni de la humanitat per l'Unesco, la necròpolis és considerada com un dels millors recintes funeraris paleocristians de tot el món occidental, però en l'actualitat, tan sols se'n pot visitar una petita sala.

Cultura va anunciar també una inversió d'un milió d'euros per recuperar el teatre romà, abandonat durant més de vint anys.

Que els déus ho vulguin!

El lamentable estat del teatre de Tàrraco ara fa un any (S.G.).

Notícia:
La Vanguardia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qué buena denuncia es tu foto del teatro. Es lamentable el estado en que se encuentra ese espacio. Como dices, ojalá los dioses se apiaden de Tarraco.

sgiralt ha dit...

Sí, és molt lamentable tota la història (resumida més amunt). Per cert, com està el tema del teatre de Sagunt, que ha sofert més aviat una "cura" excessiva?

Anònim ha dit...

Muy bueno el resumen, para seguir la historia adecuadamente y no perder la memoria.
Sobre lo del teatro de Sagunt, bueno, creo que ahora ya lo tenemos todos asumido y nos hemos "acostumbrado" a verlo así. Si hace tiempo que no lo ves, vale la pena que te acerques la Semana de Teatro Grecolatino (del 3 al 7 de abril) porque Sagunt se convierte en romana por unos días. Es especial para traer alumnos. No es tan espectacular como Tarraco Viva, pero vale la pena.