dissabte, de gener 14, 2006

Nou Museu Bíblic a Tarragona

El trasllat del Museu Bíblic de Tarragona a l'antic col·legi de Sant Josep permetrà superar les estretors de l'últim pis del palau de l'arquebisbe i actualitzar el discurs museogràfic. A les noves instal·lacions, que es volen inaugurar per Setmana Santa, s'hi està recreant una basílica paleocristiana sencera, amb reproduccions de mosaics i pintures catacumbàries.També s'hi mostrarà una gran maqueta en alabastre del Temple de Jerusalem, tauletes cuneïformes mesopotàmiques, màscares funeràries egípcies i una reproducció de la pedra Rosetta.

Un altre punt d'interès del futur museu és un pany de mur romà de cinc metres d'ample que ha aparegut durant la reforma de l'edifici. La hipòtesi, segons el director del museu, l'arqueòleg Andreu Muñoz, és que pertany a un annex del fòrum imperial de Tàrraco, on es guardaven les imatges dels emperadors.


El museu vol ser un instrument pedagògic per interpretar les Sagrades Escriptures en el seu context històric i cultural, i al mateix temps reivindicar la influència que ha exercit la Bíblia en la construcció del pensament actual. Com que està administrat per grup reduït de voluntaris, la previsió és que el museu obri un parell de dies a la setmana, un dels quals reservat a visites concertades.


Maqueta en alabastre del Temple de Jerusalem al Museu Bíblic.

Més informació:
Avui