dimarts, de setembre 03, 2013

Programa complet de Paideia. II Trobada de Didàctica dels Estudis Clàssics, UAB, 6-7 de setembre

Paideia. II Trobada de Didàctica dels Estudis Clàssics se celebrarà el divendres 6 i el dissabte 7 de setembre de 2013, organitzada pel Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana i per l’Equip de Formació i Innovació de Llengües i Cultura Clàssiques de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. El primer dia les sessions tindran lloc a la Facultat de Lletres de la UAB, el segon a la Casa de Convalescència de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

La segona edició de Paideia pretén ser un espai de trobada del professorat de secundària i universitat al voltant de dos grans eixos que fonamenten gran part dels esforços actuals d’innovació educativa en l’àmbit de les llengües i la cultura clàssiques. S'obrirà amb un seguit de ponències i una taula rodona al voltant dels mètodes actius en l’aprenentatge del llatí i del grec, que acosten l'ensenyament d'aquestes llengües al de les modernes, incloent-hi el seu ús oral. L'altre gran tema de la trobada serà la interdisciplinarietat en els estudis clàssics, amb intervencions sobre els estudis d'humanitats o d'història antiga, el lèxic de les llengües modernes, les representacions escèniques o la reconstrucció històrica.

Les sessions Barcamp acolliran comunicacions lliurement aportades pel professorat de secundària o universitat amb propostes didàctiques molt variades sobre els clàssics en relació al màrqueting, les TIC, la literatura catalana i castellana, el món del vi, l'aplicació dels mètodes actius en l'aprenentatge del llatí, el treball de recerca o la musicalització de poemes.