dijous, de setembre 19, 2013

Bojos per l’Arqueologia! / Professors i Ciència 2013

 Bojos per l’Arqueologia!

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), organitzen el programa Bojos per l’Arqueologia!, un curs de formació dirigit a fomentar la vocació científica per l’arqueologia i la conservació i preservació del patrimoni cultural entre els alumnes de primer de batxillerat de Catalunya.

Aquest programa, que acollirà 25 alumnes de 1r de Batxillerat i que tindrà una durada d’un any, forma part de la proposta formativa “Bojos per la ciència 2013!” que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera i que té com a objectiu apropar la recerca que es desenvolupa en els centre d’investigació de Catalunya als postres escolars i fomentar en ells la vocació científica per l’arqueologia i la conservació i valorització del patrimoni cultural.

En aquest curs que es realitzarà durant 18 caps de setmana (6 caps de setmana a cada centre) de gener a desembre de 2014, els participants tindran l’oportunitat d’ampliar, de la ma de reconeguts especialistes, els seus coneixements sobre Prehistòria i Evolució Humana, Arqueologia Clàssica i la Conservació i Preservació del Patrimoni Cultural. També coneixeran els mètodes d’excavació i registre i l’anàlisi dels objectes recuperats als jaciments i com es feien i amb quins materials les construccions i tombes fa més de 2000 anys. Com a element de connexió amb el present, podran conèixer com es museïtzen les restes arqueològiques, visitar un jaciment arqueològic o passejar-nos per un centre d’arqueologia subaquàtica.

En aquest sentit, el curs permet apropar la ciència als alumnes amb un caràcter eminentment pedagògic, i amb la finalitat d'afavorir un millor reconeixement social i de fomentar les vocacions científiques. Així doncs, des d'aquest curs es potenciarà la vocació científica i humanística en l'àmbit dels primers graus de l'ensenyament terciari i es contribuirà a la Societat del Coneixement des de la formació integral del futur personal investigador i humanista.

Aquest curs és GRATUÏT i podran formar-hi part els 25 millors alumnes que seleccionem d’entre totes les inscripcions rebudes. El període d’inscripcions estarà obert des del 18 de setembre fins el 17 d’octubre de 2013.

Més informació i inscripció

Professors i Ciència 2013

l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), fem una crida per tal de què els professors de secundària de Catalunya interessats en l'arqueologia, en especial per la Prehistòria i la Protohistòria, s'apuntin al "Professors i Ciència 2013" de la Fundació CatalunyaCaixa", un programa de formació del professorat que, segurament ja coneixeu. El curs que impartim des de l'Iphes es l'anomenat De la cova al poblat. Unrecorregut de 10 milions d'anys.
Les inscripcions es poden fer fins aquest dijous 26 de setembre.