dimecres, de febrer 10, 2010

Curs: Grans temes de la tradició clàssica, a Barcelona

La Societat Catalana d’Estudis Clàssics organitza, de febrer a maig del 2010, el curs d’actualització científica "Grans temes de la tradició clàssica". El curs tindrà una durada de 16 hores i serà reconegut com a activitat de formació pel Departament d’Educació. En finalitzar les sessions es lliurarà als interessats el certificat corresponent.

Programa:
  • 16 febrer: El Roman d’Énéas i l’Eneida, a càrrec de Josep Lluís Vidal (Universitat de Barcelona).
  • 2 març: La configuración del ciclo de Troya en el medievo peninsular a la luz de un testimonio trecentista olvidado (BMP, ms. 558). Apuntes histórico-filológicos, a càrrec de Ricardo Pichel (Universidade de Santiago de Compostela).
  • 16 març: Hipòcrates i la tradició hipocràtica (conferència en italià), a càrrec de Daniela Fausti (Università di Siena).
  • 25 març: Plutarchiana, a càrrec de José María Candau (Universidad de Sevilla).
  • 22 abril: L’Arcàdia de Tom Stoppard, a càrrec de Ramon Simó (director de teatre).
  • 29 abril: Tradició clàssica i poesia anglesa dels segles XIX i XX (conferència en anglès), a càrrec de Richard Jenkins (Universitat d’Oxford).
  • 6 maig: El mite d'Orfeu en la poesia catalana contemporània, a càrrec de Jaume Pòrtulas (Universitat de Barcelona).
  • 13 maig: Emperadors, deesses, mites: Robert Graves i els clàssics, a càrrec de Rosa Maria Llabrés (Catedràtica de grec de Batxillerat).
Horari: de les 19 a les 21 hores.
Lloc: Societat Catalana d’Estudis Clàssics (Institut d’Estudis Catalans), Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona. Telèfon: 933 248 580. Fax: 932 701 180. A/e: scec@iec.cat.
Preu: Socis: 10 €. No socis: 40 € (us en podeu fer socis prèviament i beneficiar-vos així del preu reduït).
Forma de pagament: Ingresseu la quantitat corresponent al compte corrent número 2013-0088-68-0200214328, amb la indicació del concepte “Curs d’actualització”. La matrícula es pot formalitzar el mateix dia d’inici del curs presentant el comprovant de pagament, o prèviament fent arribar a la SCEC el comprovant o una còpia.