dimarts, de gener 13, 2009

Atlas Flash: mapes dinàmics de l'antiguitat

Ja fa temps que volia presentar aquí la pàgina web Atlas Flash, que dóna entrada a un conjunt de mapes dinàmics sobre el món antic que ja es podia consultar des de Labyrinthus. Es tracta d'una sèrie de mapes elaborats en Flash i accessibles, de manera desigual, en diverses llengües: català, castellà, anglès, neerlandès, francès, italià, gallec i llatí. N'hi ha d'històrics, que reprodueixen l'evolució del domini romà, de mitològics-literaris, que permeten veure els viatges d'Odisseu (suposadament) i Eneas, i de un de lingüístic sobre el llatí i les llengües romàniques. La meva intenció és afegir nous mapes i noves versions en la mesura que pugui.

M'he decidit ara a escriure això arran d'una ressenya que ha aparegut publicada
a Intute: Arts and Humanities, una iniciativa de diverses institucions britàniques (University of Oxford, Manchester Metropolitan University i University of the Arts, London) per oferir una selecció de recursos d'arts i humanitats a Internet.

3 comentaris:

Mónica Flores ha dit...

molt útil! :-D

Álvaro P. Vilariño ha dit...

Noraboa Sebastià por esa reseña internacional!
Pero a parte de lo que puedan decir los medios, los profesores decimos que es una herramienta sencilla y sobre todo útil, muy útil en el aula.
Un paso adelante desde el papel.
Algo más cercano a los alumnos del siglo XXI.

Sebastià Giralt ha dit...

Gràcies, Mónica i Álvaro.

Eso trato, que fuera útil.