dilluns, de juliol 09, 2007

Les noves set meravelles del món

La Gran Muralla de la Xina, la ciutat de Petra a Jordània, el Crist Redemptor del Brasil, el Machu Picchu del Perú, la piràmide de Chichén Itzá a Mèxic, el Colosseu de Roma i el Taj Mahal de l’Índia han estat finalment escollides per votació popular planetària com les set noves meravelles del món actual. D'aquesta iniciativa privada ja ens vam fer ressò aquí a l'inici del procés. Ens alegra veure que, de les set, dues pertanyen a l'antiguitat clàssica però ens omple de perplexitat que no hagi arribat a la final l'Acròpolis d'Atenes. Àsia i Amèrica s'emporten la palma amb tres cadascuna, i Europa s'ha quedat amb una de testimonial, mentre que Àfrica és, un cop més, la gran oblidada. Realment els temps estan canviant.

4 comentaris:

EtEgoInArcadia ha dit...

La meva opinió d'aquesta "elecció" és que és una pallassada més per a traure'n beneficis. Evidentment, ni hi he votat ni pense perdre el temps en coses així.

sgiralt ha dit...

Jo tampoc no he votat, ni tampoc crec que calgui donar-hi gaire importància a aquest concurs. Però, excepte el Crist Redemptor del Brasil, les altres sí que es mereixen el qualificatiu de meravella, per bé que no són les úniques. Ja se sap que tota tria és injusta.

Anònim ha dit...

A mi tampoc em fa massa gràcia aquesta nova llista, però què hi farem. Sols em sap greu que haja entrat el Crist Redemptor del Brasil en comptes de vertaderes meravelles com l'Acròpoli d'Atenes.

sgiralt ha dit...

A mi només me'n sobra una (el Crist Redemptor) i encara gràcies, tenint en compte que hi haurien pogut entrar l'Estàtua de la Llibertat i la Torre Eiffel.