dimarts, de desembre 19, 2006

Time ens declara la persona de l'any 2006


La revista nord-americana Time ha nomenat persona de l'any 2006 tots els milions de persones que participen a Internet i hi aporten continguts. A la portada de la revista hi apareix un ordinador amb la paraula you 'tu' reflectida a la pantalla: "per agafar les regnes dels mitjans a escala global, per fundar i estructurar la nova democràcia digital, per treballar a canvi de res i guanyar els professionals en el seu joc, el personatge de l'any 2006 de la revista Time ets tu". Sense caure en la idealització, Time considera la web 2.0 com "una revolució", que ha esdevingut evident durant aquest any. Tot posant com a exemple Wikipedia, YouTube, MySpace o Linux, al·ludeix a les dificultats i l'esforç de les grans corporacions per fer-hi front o adaptar-s'hi.

Vet-ne aquí alguns extractes:


"És una història sobre comunitat i col.laboració a una escala que no s'havia vist mai abans. És sobre moltes persones arrabassant el poder a unes quantes i ajudant-se les unes a les altres a canvi de res i sobre com això no només canviarà el món sinó també la manera com el món canvia... Estem veient una explosió de productivitat i innovació, i tot just és al començament... La web 2.0 vehicula tant l'estupidesa com la saviesa de les masses... La web 2.0 és un experiment social massiu, i com qualsevol experiment que val la pena assajar, podria fracassar... És una oportunitat de construir una nova mena d'entesa internacional, no pas de polític a polític, de gran home a gran home, sinó de ciutadà a ciutadà, de persona a persona".


T'hi sents identificat? Enhorabona a tu i a tots els milions de persones premiades.


Notícia:
El Periódico

En canvi un estudi del gabinet Gartner que ofereix una prospectiva de les deu grans tendències de les TIC preveu que el moment àlgid dels blocs serà la primera meitat del 2007, però el boom acabarà per la fatiga del blogger. D'altra banda també preveu la fi del monopoli de Microsoft: Windows Vista serà el seu últim gran llançament.

Notícia: La vanguardia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, voldria donar les gràcies per aquest premi i alhora donar l'enhorabona a tots aquells amb qui el compartisc! ;-)

Ana Ovando ha dit...

Para variar, en esta foto no hemos salido con los ojos cerrados :-D

sgiralt ha dit...

Enhorabona per la part que vos toca, xiquet i xiqueta.