dijous, de març 16, 2006

La tetralogia de les guerres entre romans i germànics d'Artur Balder

L'editorial Inédita ha iniciat amb una tetralogia sobre les lluites entre l'Imperi Romà i el líder de les tribus germàniques, Armini (Hermann), del valencià Artur Balder, una nova col·lecció de narrativa històrica. Els dos primers títols de l'anomenada Tetralogia de Teutoburg, El último querusco i Liberator Germaniae, ja s'han publicat i els dos restants està previst que apareguin entre setembre i finals d'aquest any.

L'acció de la tetralogia se situa en l'imperi d'August i recorre la vida d'Armini, des que formava part de les legions romanes fins que va rebel·lar-se i va liderar els germànics en el seu alliberament de la dominació romana, que va culminar en la estrepitosa derrota de les legions de Var a Teutoburg (9 d.C.). El desastre va ser tan gran que va acabar amb l'expansió romana sobre la Germània i va treure el son a August, que es passejava a les nits pel palau, com a ànima en pena, exclamant "Var, torna'm les meves legions!"

Artur Balder
(Alacant, 1974) ha explicat avui a Barcelona que sempre li ha atret el conflicte entre Roma i els germànics i, sobretot, la figura "contradictòria" d'Armini. Balder també ha afirmat que pretenia oferir una visió de l'"imperialisme cínic" d'August, en què "es reprodueixen qüestions i dinàmiques que observem en l'actualitat".

Notícia: Europa Press