dilluns, de febrer 16, 2009

Notícies d'arqueologia romana a Mallorca

Bòcor

La campanya arqueològica passada ha estat més curta de l’habitual ja que les constants pluges han posat fre a les excavacions. Tot i això, s'han descobert un dipòsit, un parell de monedes romanes i sis peces ceràmiques senceres. Els arqueòlegs suposen que el dipòsit servia per tenyir roba. N'és la prova la gran quantitat de pegellides i cornets de mar que els romans empraven per tenyir les togues de porpra.

Bòcor (Bocchorum o Bocchoris en llatí) fou una ciutat autòctona amb un assentament talaiòtic des del segle VI a.C. que visqué un intens procés de romanització després de la conquesta de l’Illa i que romandre viva fins al segle III d.C. L’estudi arqueòlogic ha confirmat allò que deien els textos clàssics i, a més, ha servit per delimitar un poc més els espais habitats i de murada.Tanmateix la gran ciutat encara es troba sota terra a l’espera de ser excavada.

Més informació: Diari de Balears

Pol·lència

El Museu Monogràfic de Pol·lència, que es construirà a Alcúdia en un solar de 6.483 m2 al costat del teatre romà, explicarà com era la vida a la ciutat romana, segons un projecte inicial en fase d'elaboració.

Més informació: Última hora