dijous, de febrer 22, 2007

Novetats al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Pere Izquierdo i Tugas (Gavà, 1963) ha estat nomenat director del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. Pere Izquierdo ha estat fins ara director del programa d'estudis i projectes de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Izquierdo va participar en la fundació del Museu de Gavà el 1978 i ha treballat al Museo Nacional de Arqueologia Marítima i el Centro Nacional de Investigaciones Arqueológicas Submarinas, dependents del Ministeri de Cultura.

Justament avui s'inaugura a la seu barcelonina del MAC l'exposició Reflexos d'Apol·lo, esport i arqueologia al Mediterrani antic, del 22 de febrer al 20 de maig, que anteriorment havia passat per MNAT. Podeu veure'n unes prometedores fotos d'Ana Ovando. Com és habitual hi haurà conferències, activitats i tallers paral·lels.

Finalment l'exposició Artifex. Enginyeria romana a Hispània, fins ara visitable a la secció de Barcelona, farà escala ben aviat a la seu gironina del MAC (28 de febrer - 3 de juny). Cal dir que la versió presentada al MAC és bastant reduïda respecte a la que vaig veure a Tarragona ara fa un any. Aquí en teniu quatre fotos.

3 comentaris:

Luis Inclán García-Robés ha dit...

Gràcies, Sebastià, per la notícia de l'arribada d'ARTIFEX a Girona. La vaig veure fa anys a Madrid, i suposo que aquesta no serà tan bona, però és una oportunitat per a visitar-la amb els alumnes.
Salutacions. Lluís.

sgiralt ha dit...

És una llàstima que -suposo- tampoc serà completa a Girona, però naturalment val la pena fer-hi una visita amb els estudiants, com vaig fer jo mateix.

Pere Izquierdo i Tugas ha dit...

L'exposició s'adapta a cada lloc que visita. A Girona, s'hi exposden moltes peces de primera qualitat del fons del museu de Sant Pere de Galligants que, normalment, estan a la reserva.