dimarts, d’octubre 30, 2012

Conferències de Tribuna d’Arqueologia 2012-2013

Del programa del cicle de conferències de Tribuna d’Arqueologia aquí recollim les relacionades amb el món grecoromà.
  • 31 d’octubre: Cap del Vol. Un producte, un vaixell i un comerç de la Tarraconense a l’època d’August (Gustau Vivar, Rut Geli, Carlos de Juan).
  • 19 de desembre: Noves dades sobre el circ romà de Tarragona. Intervenció al carrer de l’Enrajolat (Jordi Vilà, Carles Brull, Imma Teixell).
  • 23 de gener: El jaciment tardorepublicà de Puig Ciutat (Oristà, Osona), nous mètodes aplicats a l’arqueologia de recerca (Carles Padrós, Àngels Pujol, Roger Sala).
  • 6 de febrer: Els resultats de les intervencions arqueològiques recents a Empúries: el nou espai de necròpolis excavat amb motiu de la construcció del nou Centre de Recepció de Visitants (Pere Castanyer, Marta Santos, Joaquim Tremoleda).
  • 6 de març: Arqueologia urbana a Granollers: recerca i presentació del patrimoni a la societat (excavacions i museïtzacions dels darrers anys sobre patrimoni romà, medieval, modern i contemporani) (Josep Muntal i Elisenda Moix).
  • 8 de maig: Metodologia de treball i resultats preliminars de la prospecció geofísica multisistema feta a l’Illa d’en Reixac (Ullastret, Baix Empordà) (Ferran Codina, Ekhine Garcia, Aurora Martin, Gabriel de Prado, Roger Sala, Robert Tamba).
  • 22 de maig: La Fogonussa (Sant Martí de Maldà). Ibers, romans i visigots a la comarca de l’Urgell. Excavacions al tram IV del Canal Segarra-Garrigues (Òscar Escala, Andreu Moya, Enric Tartera).
Les conferències es faran a la sala d’actes del Palau Marc (Barcelona), els dimecres a les 19:00h. Es podran seguir totes les conferències en vídeo al web de Tribuna d’Arqueologia.