divendres, de març 02, 2012

Més romans sota terra: la necròpolis de les Drassanes i altres novetats arqueològiques de Bàrcino(actualitzat: programa complet)

Aquest diumenge el programa d'arqueologia Sota terra estarà dedicat a les recents excavacions a les Drassanes de Barcelona, on ha aparegut una necròpolis romana. Trobareu més informació sobre aquest capítol al web de TV3 (Un dia de rodatge amb l'equip de Sota terra) i sobre les excavacions en articles publicades ahir pels diaris Ara, El país i La Vanguardia (amb vídeo). Aquesta setmana ha resultat molt rica informativament en relació a l'arqueologia romana de Barcelona: també ha estat notícia la troballa d'una sandàlia d'un legionari romà al Raval i les noves restes descobertes del gran mosaic de la vil·la romana de la Sagrera. Aquest mosaic ha estat graciosament indultat de la destrucció a la qual la vil·la va ser condemnada per nostres autoritats municipals i nacionals.

Per cert aprofito per recordar que dimecres 7 de març es farà una conferència sobre les excavacions de les drassanes Reials, a càrrec d'Esteve Nadal i Adriana Vilardell, en el marc de Tribuna d'Arqueologia.
Actualitzat: vídeo de la conferència.
Finalment també val la pena esmentar un article al blog del programa Sota terra: Sobre terra: romans a Catalunya.

La sandàlia de legionari trobada al Raval

Les excavacions a les Drassanes