dimarts, de juny 15, 2010

Grup de discussió del professorat de clàssiques de Catalunya

Durant uns quants dies ha arribat al correu de l'Equip de Clàssiques de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona un enorme flux de missatges -que podeu consultar reunits en un sol document- sobre alguns esdeveniments concrets que afecten i fins i tot posen en risc les matèries de clàssiques al batxillerat. Sembla clar que això és indici d'una profunda i creixent preocupació que, de manera general, el professorat de grec i llatí sent cada vegada més de cara al futur. L'Equip de Clàssiques, que vam donar ja ocasió per a un debat sobre aquestes qüestions amb l'enquesta elaborada el curs passat, creiem que aquesta rica i viva discussió no ha de quedar estroncada sinó que la inquietud que ha fet sortir a la llum s'ha de vehicular per unes vies més adequades que no pas l'efímer correu electrònic. Així és que hem obert un espai de debat en un grup de discussió que resta públic i obert a tothom -i on es pot participar des del mateix correu electrònic- perquè el professorat de clàssiques pugui exposar-hi lliurement els problemes del seu dia a dia i potser trobar-hi estratègies per fer-hi front, aportar-hi suggeriments, opinions, inciatives, experiències, etc. L'important és, a parer nostre, trencar l'aïllament dels professors i poder disposar d'un espai on ens podrem donar suport els uns als altres i potser organitzar-nos i trobar algunes solucions. De moment i en uns pocs dies ja s'han superat 100 membres inscrits, tot i que encara estem pendents que s'obri el foc. Esperem que les ganes de participació que han evidenciat els missatges anteriors i aquest esperançador nombre d'inscripcions no decaiguin pel canvi de format o perquè es tracti d'una simple fogonada. No tingueu vergonya i animeu-vos a participar-hi. Registreu-vos i uniu-vos al grup si encara no hi sou! I, un cop registrats, per enviar-hi un missatges només cal enviar un missatge electrònic a l'adreça professorat-de-classiques-de-catalunya@googlegroups.com.

1 comentari:

santi ha dit...

Molts ànims amb aquesta nova iniciativa, aquesta vegada no tant contra l'administració, sinò com quelcom necessari dins del mateix col·lectiu de clàssics.
Els canaris amb les ponderacions, vosaltres amb especialistes una mica cafres e così via...estem tots en el mateix clot des de fa temps; potser ens caldria bregar tots junts.
Feliç final de curs, Sebastià