dijous, de gener 21, 2010

S.O.S. Auriga

M'imagino que els lectors habituals d'aquest blog no necessiten que els presenti la revista Auriga. Però, ni que sigui per reconèixer la gran feina que hi ha al darrere, no crec inoportú fer-ne un recordatori. Des del 1991 ha estat una plataforma molt valuosa per divulgar el món clàssic i el llegat grecoromà, especialment al nostre país, amb una clara vocació didàctica, d'actualització i de debat. Si repassem les seves pàgines publicades gairebé al llarg de vint anys veurem la diversitat de perspectives i la varietat temàtica que ens ofereix -lingüística, literatura, arqueologia, art, història, mitologia, tradició clàssica- de la mà d'un gran nombre de col·laboradors, siguin especialistes o divulgadors, en una confluència fructífera i enriquidora. A més a més, s'ha convertit en un important element dinamitzador per mitjà dels premis al professorat i als estudiants, per mitjà del fòrum Auriga, celebrat anualment des del 2005, i per mitjà de la llista de distribució d'informacions sobre el món clàssic, que serveix sovint per alimentar aquest blog. Només cal visitar el web de la revista per adonar-nos de tot el que s'ha fet.

Ara, però, podem perdre tota aquesta rica experiència i prometedora activitat. Com ja se n'han fet ressò diversos blogs de clàssiques - Daidalea, Fil de les clàssiques, Aplec, Doceo et disco-, l'Auriga està en perill. El Departament d'Educació ha deixat de col·laborar-hi amb les subscripcions destinades a fer arribar la revista a molts instituts de Catalunya. De manera abrupta i poc argumentada --més enllà de la ja fressada crisi econòmica-- ha comunicat que les cancel·la.

Deixarem perdre tot el que significa Auriga? Hi podem fer res per salvar-la? El que sens dubte esdevindrà més efectiu és mostrar el nostre suport i la nostra voluntat que continuï en el mateix format actual tot subscrivint-nos a la revista personalment o fent subscriure el nostre centre de treball -altrament no la rebrem. Malauradament ben poca gent s'hi ha subscrit d'ençà que ha sortit a la llum aquest problema. També podem signar la petició impulsada per Ramon Torné a favor que el Departament d'Educació es faci enrere i mantingui les subscripcions.

1 comentari:

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Sebastià,
ara mateix poso l'enllaç al blog. Feu-me saber si algú més se'n fa ressò.