divendres, de novembre 13, 2009

Apareix per sorpresa una vil·la romana al Poblenou de Barcelona

En unes prospeccions sota les naus de Can Ricart del Poblenou s'han trobat per sorpresa les restes d'una vil·la romana a més de les esperables restes d'arqueologia industrial.

L'excavació en principi havia de ser molt superficial, però a causa d'un clavegueró que supurava massa es va baixar per sota del metre i mig i aleshores es va descobrir la vil·la. Aquestes ruïnes s'han hagut de tornar a tapar a corre-cuita per evitar que les malmeti la propera festa de col·locació de la primera pedra de la Casa de les Llengües, que tindrà seu permanent a Can Ricart.

La setmana que ve l'ajuntament i el govern decidiran si s'aturen les obres que s'han de fer en l'antic recinte fabril fins que les restes estiguin excavades i valorades. Les troballes romanes podrien reforçar la protecció de la vella fàbrica.

Més informació: Avui.

Actualització (14/11/2009):

Els arqueòlegs es troben en fase de valoració de les restes. El resultat d’aquestes anàlisis es donarà a conèixer la setmana que ve. De tota manera les primeres estimacions remunten aquesta vil·la rural al segle I i apunten a un estat deficient de conservació.


Més informació: Avui, El Periódico

Selecció de notícies de la setmana:
Aquestes i altres notícies al nou canal de Chiron.