divendres, de març 06, 2009

Optatives de clàssiques en perill al batxillerat valencià

Fonaments Lèxics i Referents Clàssics són dues matèries optatives que poden donar els professors valencians a batxillerat per enveja dels professors d'altres llocs. Però ara en la nova versió de la secundària aquestes matèries pateixen un seguit de restriccions que en posen en perill la continuïtat.


Domingo ha iniciat un meme per difondre la protesta, amb una carta per enviar a les autoritats i una recollida de signatures. Malgrat que no m'agraden gaire els memes, jo m'hi afegeixo lliurement, a la meva manera, i suggereixo a qui vulgui que s'hi apunti.

4 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Gratias plurimas tibi ago! Es un gran detalle por tu parte unirte a esta campaña.
Ojalá esta forma de denuncia pública pueda servir no solo en defensa de nuestras optativas sino para mover alguna otra conciencia en favor de las clásicas en general, tan perjudicadas en la mayoría de las comunidades. La noticia de la convocatoria de oposiciones sin prueba práctica es un simple ejemplo de lo que puede llegar a despreciarse el conocimiento de las lenguas clásicas.

sgiralt ha dit...

És imprescindible defensar unes matèries que contribueixen tant a fer veure les nostres arrels clàssiques.

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Ja sé que no t'agraden gens ni mica els memes; tampoc m'agraden a mi! Des de El fil de les clàssiques has estat nominat per el premi Limonada per la teva tasca en la defensa i difussió de l'actualitat de les clàssiques: http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2009/03/15/un-altre-premi-el-limonada/
L'enhorabona!

sgiralt ha dit...

Gràcies pel reconeixement, Margalida.