dimarts, de desembre 18, 2007

Convocatòria del Certamen Ciceronianum a Catalunya (2007-2008)

La Secció Catalana de la SEEC informa de les dades de la convocatòria del Certamen Ciceronianum d’aquest curs 2007-2008. Recordeu que el curs passat la Secció Catalana va tenir en compte la qualitat de l’exercici de Blanca Rodríguez Belló i li va concedir l’ajut per anar a Arpino a participar en la convocatòria europea de la prova.

La prova tindrà lloc el divendres 22 de febrer del 2008, a les 16 h.

Duració: 4 hores.

El lloc serà comunicat als inscrits amb l’oportuna anticipació. En principi la prova de Barcelona es farà a la Sala de Graus de la Universitat de Barcelona. Si hi hagués participants de Tarragona, Lleida i Girona, com succeí l’any passat, la prova per a ells es faria a les seus de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, a la seu de la Universitat de Lleida i a la seu de la Universitat de Girona.

La prova consisteix en una traducció amb diccionari d’un passatge de Ciceró i d’un comentari literari i filosòfic que tingui en compte els aspectes següents:

  1. Característiques de l’obra a la qual pertany el passatge (si es coneixen) dins l’obra de Ciceró
  2. Estructura interna
  3. Glosa i comentari del contingut en relació amb el pensament i l’obra de Ciceró.

El guanyador podrà assistir, acompanyat pel seu professor, al Certamen Ciceronianum d’Arpino, Itàlia. Tots els que superin la prova rebran un certificat signat per la SEEC.

Els interessats han d’enviar un missatge amb les dades de l’alumne -nom, adreça, telèfon, escola-, el nom del professor, una adreça electrònica de contacte a Begoña Usobiaga < begusobiaga@yahoo.es > abans del 15 de febrer del 2008.

Per a més informació sobre la prova a Itàlia podeu consultar el web del certamen. També podeu demanar els textos dels certàmens anteriors a Begoña Usobiaga < begusobiaga@yahoo.es >.