diumenge, d’octubre 25, 2009

Encara es persegueix Hipàcia?

Recupero una notícia de fa bastants dies sobre Agora, la pel·lícula sobre Hipàcia d'Alexandria. Properament es podrà veure a molts països però ara com ara a Itàlia no n'està prevista l'estrena. Justificadament o no, molts pensen que el Vaticà ha pressionat per evitar-hi la distribució d'un film que recorda la figura d'una màrtir de la "ciència" enfront del fanatisme religiós encarnat aquí per sant Ciril, bisbe d'Alexandria i pare de l'Església. Per aquest motiu s'han creat un grup al Facebook i un web per recollir signatures per demanar poder veure la pel·lícula a Itàlia.

Més informació: La Stampa

2 comentaris:

Gemma ha dit...

No em sorprèn!Fa un temps va polemitzar amb el best- seller "Código da Vinci";l'hivern passat amb la frase "sóc ateu" que alguns autobusos publicitaven... Ara la imatge negativa dels primers cristians en el film Àgora...
Quin greu em sap per aquells que dins de l'església tenen una posició plural, oberta i sobretot de crítica constructiva!
Què potser han oblidat les grans barbaritats que es van fer en nom de la religió?
Què trist que no es vulgui reflexionar sobre els fonamentalismes que ens han precedit i que encara ens ofeguen!
Hipàtia va ser un exemple ben clar!

sgiralt ha dit...

De tota manera, Gemma, polemitzar, opinar, no és dolent, però si és veritat que pressionen per no deixar veure la pel·lícula, això atempta contra la llibertat d'expressió.