dimecres, de juny 03, 2009

Defensem les clàssiques a secundària

El curs vinent es prepara difícil per al sistema educatiu i en especial per a les matèries de modalitat del batxillerat, amb retallades pressupostàries per tot arreu. I unes de les matèries que més patiran seran les de clàssiques. Estem, doncs, en un moment en què es negociarà la continuïtat de les nostres matèries o s'intentarà tirar pel dret eliminant-les. Per defensar-les és imprescindible conèixer la normativa d'organització dels estudis de secundària per almenys tenir a mà tota la informació i evitar que ens aixequin la camisa. Per això des de Chiron es va preparar un document comparatiu sobre la situació de les matèries de clàssiques a l'ESO i el batxillerat i ara estem reunint els passatges de les diverses normatives que afecten aquestes matèries a la nostra wiki. Ja podeu consultar les referents a Catalunya.

Si voleu aportar idees, experiències, opinions, ho podeu fer al fòrum de Chiron o posar-vos amb contacte amb organitzacions com l'
Associació de Professorat de Llengües Clàssiques. Comunicar-nos, organitzar-nos, unir-nos és l'única manera de defensar les nostres matèries. Recentment hem pogut veure com la ràpida movilització dels professors valencians ha tingut efecte davant les autoritats administratives.

Actualització: ja es poden consultar les normatives d'Extremadura i del País Valencià.