dilluns, de juliol 28, 2008

Les escultures d'inspiració grega d'Antoni Miró escandalitzen Xàbia

Una sèrie d'escultures d'Antoni Miró inspirades en la ceràmica i l'escultura gregues antigues han provocat una polèmica pel seu caràcter eròtic entre els veïns i turistes. Les escultures han estat instal·lades temporalment en el passeig marítim de Xàbia com una part del conjunt de la mostra més àmplia que aquest artista alcoià exposa en diversos espais d'aquesta població valenciana sota el títol de Viatge a Xàbia (PDF).

En podeu veure el reportatge emès pel Telenotícies de TV-3 i la notícia de Vilaweb (per cortesia de Margalida Capellà).

4 comentaris:

Mónica Flores ha dit...

jo personalment no trobo que n'hi hagi per tant...en tot cas, i potser sóc ingènua, no crec que els nens hi vegin res del que els adults creuen o...en tot cas, res que no coneguin ja...

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Sigui com sigui, Antoni Miró s'ha ben inspirat en la ceràmica de temàtica eròtica grega, ben lluny de la borroeria pornogràfica actual en sensibilitat i bellesa. Els ulls només perceben el que l'intel·lecte vol. La mirada innocent i sana dels infants segur que percep bellament les escultures d'inspiració hel·lènica. És art!

sgiralt ha dit...

Realment hi ha coses molt més escandaloses que aquest erotisme hel·lènic.

Iacomus ha dit...

Desgraciadament, la dictadura de lo "políticament correcte" també ha arribat a l'art. El millor que es pot fer es desoïr aquests comentaris escandalitzats.

Per cert, que l'hi he donat un cop d'ull a les pintures de l'enllaç i són ben maques.