dilluns, de març 10, 2008

Materials de les II Jornades de didàctica de les llengües clàssiques

Les II Jornades de didàctica de les llengües clàssiques es van celebrar els passats 7 i 8 de març a Barcelona (MAC) amb un notable èxit d'assistents. Vet aquí algunes de les presentacions utilitzades en l'apartat de les experiències d'aula i propostes didàctiques. Si cliqueu la icona de Slideshare (angle inferior dret) us donarà l'opció de veure-les a pantalla completa (Full) o de descarregar-vos-les (Download file).

En primer lloc les
Velles experiències noves de Bàrbara Matas sobre epigrafia llatina i religió romana:


Actualitzat: document de vocabulari per treballar les inscripcions (PDF)

La meva intervenció duia el títol de Les clàssiques a Internet: de la web 1.0 a la web 2.0., però per deixar clar que va consistir a relatar el canvi de la web a partir de la meva experiència docent (que és del que es tractava) hi he afegit un parèntesi.




D'altra banda val la pena recollir un parell d'enllaços relacionats amb dues de les altres intervencions: Francesc Parreu va presentar
el seu mètode Olimp per a l'aprenentatge del grec per ordinador i KuanUm la seva tasca de divulgar i investigar el patrimoni arqueogastronòmic.

Programa sencer (PDF)

12 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Unas jornadas interesantes, ¿hubo mucha afluencia de gente? ¿muchas preguntas?

sgiralt ha dit...

Molta gent sí, però desgraciadament no hi va haver temps per a preguntes.

Carlos Cabanillas ha dit...

Como no podía ser de otra forma, una presentación muy completa y bien estructurada. ¿Has conseguido hablar de todo lo que llevabas preparado?

sgiralt ha dit...

Gracias, Carlos, pero al final tuve que abreviar: me salté las etiquetas (lo siento, Ana) y el marcador social.

Luis Inclán García-Robés ha dit...

Sebastià,
veig que aprofites bé les oportunitats... La presentació m'ha semblat molt clara i completa. Llàstima, com dius, que el temps no deixi explicar-se amb més detall.
Gràcies per compartir-ho.
Salutacions.
Lluís.

sgiralt ha dit...

Gràcies Lluís pel comentari.

Fernando Lillo ha dit...

Un material muy interesante, Sebastià. Gracias por ponerlo a disposición de todos.

sgiralt ha dit...

Gracias por el comentario, Fernando.

Margalida Capellà ha dit...

Jo sí que hi era i va ser tot un plaer. Et vas explicar molt bé, però potser malauradament molts dels presents poc van entendre o van voler entendre. Ja se sap paulatim longius iter. Has penjat el més interessant de les Jornades, però potser jo trobo a faltar la xerrada del Javier Velaza i l'explicació al lapidarium del MAC. A mi em va inspirar un munt d'entrades al bloc sobre llatinismes i construccions vàries en textos epigràfics. Et vull agrair que esmentessis El fil de les clàssiques i que ara ho hagis actualitzat per escrit. L'enhorabona, Sebastià, i continua treballant perquè ens obres camí, a molts i especialment a mi, ja que El fil de les clàssiques depèn sovint de la teva feina. Ens veiem a Can Farrerons el dia 28?

sgiralt ha dit...

Moltes gràcies, Margalida, per les teves paraules. Ara, que consti, per evitar malentesos, que no fet cap tria en els materials i enllaços que he posat. Simplement he posat la meva presentació, sobretot pels enllaços (i hi he posat el teu blog perquè el trobo exemplar en la seva categoria), i la de la Bàrbara, que m'ho va demanar. I he afegit els enllaços dels que van exposar les seves experiències i tenen webs relacionats.

Intentaré venir. Ja t'ho confirmaré.

Álvaro P. Vilariño ha dit...

Aunque tarde, mis felicitaciones por esa presentación tan completa, que sin duda servirá de base a otras futuras.
Te esperamos en Santiago para el próximo otoño.

sgiralt ha dit...

Graciñas, Álvaro.