dissabte, de febrer 09, 2008

MAC: Marxa enrere o canvi de nom?

La contestació que ha aixecat en medis culturals el pla de museus de Catalunya, en especial per la pèrdua de categoria i autonomia del Museu d'Arqueologia de Catalunya, ha provocat alguns primers canvis en el projecte de la Conselleria de Cultura.

El que era anomenat "museu de la societat catalana" o Catalònia ara consta al document com a Museu Nacional d'Història, Arqueologia i Etnologia. A més, s'hi ha afegit un paràgraf on s'afirma que "per al disseny d'aquest museu, es crearà una comissió d'experts liderada per un comissionat que elaborarà el projecte definitiu i que es definirà sobre la conveniència, apuntada per un sector de la Junta de Museus, de mantenir la marca de Museu d'Arqueologia de Catalunya, que podria encapçalar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona", malgrat que aquest encara és de titularitat estatal.

La conselleria, doncs, sembla que fa una parcial marxa enrere a la recerca de consens davant l'alarma plasmada en el manifest SOS Museu d'Arqueologia de Catalunya, que ja ha aconseguit més de 600 adhesions. Atesa la repercussió, potser valdria la pena que en fossin moltes més i que es fessin altres mobilitzacions.

Premis Auriga

Per cert ahir justament al MAC es va donar els XV Premis Auriga: el premi Didascàlia concedit ex aequo als professors Santiago Carbonell (ES Cotes Baixes d’Alcoi) i a Mercè Otero (IES Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat), a més del premi Núria Tudela i Penya atorgat a Helena Arévalo (alumna de l’IES Gabriel Ferrater de Reus). Enhorabona als premiats!

Més informació: Avui / Pla de Museus (PDF)

2 comentaris:

santi ha dit...

Esperem que a qui correspon prendre mesures respecte al MAC i el patrimoni català ho faça finalment a amb sentit comú.

Gràcies per la felicitació i per vindre a l'acte.

Per cert, el teu treball i fotos de l'exposició d'Esculapi en la teua web estan molt bé.

sgiralt ha dit...

Gràcies, Santi, pel comentari. El problema és que els qui manen els costa molt corregir el que ja han decidit.

No hi vaig venir de tant lluny com tu... Encantat d'haver-te conegut.