dilluns, d’octubre 08, 2007

Les maquetes de la Catalunya romana es queden a Tarragona

Maqueta de Bàrcino.

En aquest blog ja havíem informat sobre la col·lecció de maquetes sobre el món antic, i especialment la Catalunya romana, elaborades per diverses promocions d'alumnes de l’IES Rafael Casanova sota sota el guiatge de la professora Conxita Collellmir. Aquestes maquetes havien estat exposades al Centre de Recursos Pedagògics de Sant Boi de Llobregat, d'on van ser expulsades de manera improcedent, ja que la poca cura de qui va ordenar-ne el desnonament i la imperícia de qui el va realitzar va provocar la desorganització del conjunt i danys greus a algunes de les maquetes.

La bona notícia és que aquest conjunt d'una quarantena de maquetes ja tenen finalment una nova ubicació en el Camp d’Aprenentatge de Tarragona, on estudiants i professors podran tornar a visitar-lo a partir d'aquest curs. La inauguració d'aquest nou espai es farà el proper 15 de novembre, a les 12 h.

D'altra banda durant el curs 2006-2007 alumnes de l’IES Rafael Casanova han reproduït una maqueta de la ciutat de Bàrcino (vegeu-ne la foto), que es quedarà al centre com a testimoni d’aquesta magnífica experiència pedagògica, a disposició de tots aquells professors i alumnes que la vulguin veure amb les explicacions pertinents a càrrec dels mateixos alumnes.

Trobareu més informació i les dades de contacte per la visita de la maqueta de Bàrcino en aquest document PDF. També podeu veure unes quantes fotos realitzades per Ana Ovando de la nova exposició de les maquetes a Tarragona.

8 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Las fotos no son exactamente de la exposicion, sino de cuando estaban siendo reparadas.
Me alegra que todos podamos por fin disfrutar de un trabajo que tanto esfuerzo costó, hubiera sido un sinsentido que no se hubiera aprovechado esa oportunidad de dar a conocer un trabajo tan loable. Mi enhorabuena para Conxita y sus alumnos por la labor realizada y a los compañeros del Camp que han sabido valorarla como debía.

sgiralt ha dit...

Gràcies per la puntualització sobre les teves fotos i pel comentari, Ana.

sergi ha dit...

M'alegra moltíssim que finalment les maquetes hagen trobat ubicació.
Una salutació festiva des de la Marina Alta, RIP (República Independent de Pedreguer). Jeje

Blai ha dit...

Sí, és una molt bona notícia que per fi s'haja solucionat l'afer de les maquetes.

Jejeje, visca la RIP!

sgiralt ha dit...

Gràcies pels vostres missatges, pedreguers il·lustres, però ja podríeu haver buscat unes sigles més alegres, no?

Montse Albiol ha dit...

Quina notícia més bona que finalment les maquetes hagin trobat tan bona ubicació. De segur que contribuiran a un bon coneixement del món clàssic. Me n'alegro molt i també per la Conxita que va passar un veritable "calvari" en veure que les seves maquetes podien desaparéixer. Felicitem-nos tots!

Unknown ha dit...

Celebro moltíssim que les maquetes puguin ser utilitzades amb finalitats didàctiques. Els alumnes de l'Institut Emperador Carles de Barcelona van poder gaudir de les explicacions que fein els deixebles de la Sra. Conxita Collellmir durant un seguit d'anys. Que la gent que vagi a Tarragona al Camp d'Aprenentatge pugui treure'n força profit.

Unknown ha dit...

Aquest magnífic conjunt de maquetes serveix molt bé per estudiar diversos aspectes de la vida de la gent a l'època romana. Hi són representats les ciutats, els carrers, les muralles, les domus, els fòrums, els temples, les termes, els teatres, els circs, els amfiteatres, etc. També les vies, les necròpolis, els aqueductes... I tot referit als llocs concrets on hi ha les restes arqueològiques actuals, la majoria a Catalunya. Cal alegrar-se que les maquetes es conservin en un centre on poden cumplir la seva funció didàctica en ser visitades per estudiants i professors.