dimecres, de maig 31, 2006

Cannes, batalla virtual

Gràcies a Blai, un avantatjat estudiant de primer de batxillerat de l'IES Pedreguer, he arribat a una reconstrucció de la batalla de Cannae elaborada amb el joc d'estratègia d'ordinador Rome: Total War. La batalla de Cannes (216 a.C.) va ser un dels enfrontaments principals de la segona guerra púnica. El general cartaginès Anníbal hi va infligir una severa derrota a les legions romanes dins la mateixa Itàlia i va posar Roma contra les cordes. Tanmateix els romans van perdre la batalla, però no la guerra, que finalment van guanyar amb la batalla de Zama (202 a.C.). Pel que fa a la reconstrucció virtual en qüestió no hi ha dubte que fa el seu efecte, amb un acurat fons musical, però sóc absolutament incapaç de dir si és fidel a la realitat històrica o no, ignorant empedreït com sóc de totes les coses militars (només he de dir que vaig ser declarat inútil total per a la mili).

Per cert que, al web de Total War, he vist que acaben de treure una nova extensió sobre Alexandre el Gran, per a qui es vulgui entretenir en aquestes coses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jejejeje, gràcies per la referència.
No sabia que havien tret una nova expansió del joc. Pel que he pogut veure, continua sent igual d'interessant que els seus predecessors (Rome: Total War i Rome: Tota War Barbarian Invasions), amb una bona reconstrucció de les unitats i les tàctiques militars de l'època.

sgiralt ha dit...

Gràcies a tu per la informació. Quant a la valoració sí que no puc dir res. Sóc tan ignorant en jocs per ordinador com de les qüestions militars.