dimecres, de març 22, 2006

Euclides, un nou programa per escriure grec

Ha sortit el programa Euclides Grec Politònic per escriure en l'alfabet grec com a resultat de molts anys d'esforços i la col·laboració entre el Grup Electra del Departament de Filologia Grega i el Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi de la Universitat de Barcelona. Euclides és un controlador de teclat de Grec Politònic que facilita la introducció de caràcters grecs politònics en les aplicacions Windows (2000 o superior) que acceptin la codificació Unicode. El programa és de llicència lliure i es pot descarregar i instal·lar gratuïtament en qualsevol ordinador.

Després d'haver-ne fet una prova puc dir que és el sistema més fàcil d'aprendre i utilitzar per escriure grec dels que jo conec, perquè permet introduir-hi tots els accents i esperits amb una sola tecla.

Per tenir més informació i descarregar-lo cliqueu aquí.

9 comentaris:

sgiralt ha dit...

Per cert m'he oblidat de dir que dec la informació a Lluís Cifuentes. Gràcies.

èlsinor ha dit...

Gràcies per l'info; me l'acabe de descarregar i ja voré com va, tot i que el grec no l'use gaire.

Anònim ha dit...

Me ha dado una impresión magnífica. Lo he probado en Word, Openoffice, NVU y en mi blog con muy buen resultado. Ya de paso lo voy a probar aquí:

Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον

sgiralt ha dit...

Doncs, Èlsinor, ja ens en donaràs la teva opinió. I no siguis tan modest que de tant en tant sí blogueges coses en grec.

Ya ves que aquí al menos el resultado es bueno, Carlos. Y más vale así, porque yo me he aventurado a proclamar temerariamente su bondad sin haber hecho pruebas tan concienzudas como las tuyas.

Anònim ha dit...

la veritat és que la font fa la impressió de esser molt útil. jo la vaig descarregar ahir. he treballat una mica i per ara, tot són aventatges. gràcies per la informació

Anònim ha dit...

¡Estupendo! Lo he probado en Word y en OpenOffice y funciona perfectamente y con mucha facilidad. Enhorabuena a los creadores y gracias a los días de Dédalo por facilitárnoslo.

Anònim ha dit...

VA molt bé. Però el programa Sybilla és molt més complet. Sybilla es pot programar perquè escrigui igual que Euclides.

Anònim ha dit...

Perdó, volia dir Sibylla.

sgiralt ha dit...

Ramon, el Sibylla té el gran avantatge d'anar combinat amb un diccionari, que permet corregir el que vas escrivint. Això és cert. Ara, pel que fa a la facilitat i la versatilitat de l'escriptura, des de la meva experiència, guanya Euclides. D'entrada perquè, segons dius, el Sibylla l'has de programar. Després perquè he comprovat que amb l'Euclides pots escriure en diverses fonts, mentre que amb el Sibylla les vocals amb diacrític només queden bé (a mi almenys) amb el Palatino Linotype.
En tot cas amb la pràctica cadascú ja veurà quin és el que li va millor.